Naima is hier nieuw

By carolijn No comments */?>

Na 10 jaar Theatergroep Cactus en 12,5 jaar dramadocent op de ISK, kreeg ik bij de schrijfcursus van Annemarie Bon een nieuw idee: Het schrijven van een voorleesboek voor kleuters over Naima, een meisje dat met haar moeder naar Nederland is gevlucht.

Naima en haar moeder maken van alles mee, zoals: een nieuw huis, een nieuwe taal en de hereniging met broer Khaled.

In de tussentijd gaat Naima’s leven als kleuter ook gewoon door: ze laat haar wiebeltand aan opa op Skype zien, krijgt cadeautjes voor het Suikerfeest en gaat voor het eerst spelen bij Bram, die twee papa’s heeft.

Na héél véél maanden schrijven en herschrijven is het boek uitgegeven door uitgeverij Clavis en prachtig geïllustreerd door Anne Schneider! ‘Naima is hier nieuw’ is vanaf nu overal te koop, zoals bij de Arnhemse Kinderboekwinkel!

Om het boek toegankelijker te maken voor kinderen die net als Naima, nieuw in Nederland zijn, plaats ik op YouTube voorleesfilmpjes in andere talen!

Begin november 2020 is op deze site een document met 150 ‘taaltoetjes’ te downloaden: korte taalspelletjes voor één op één situaties (ook geschikt bij voorlezen op afstand!)

Tekst: Carolijn Leisink Illustraties: Anne Schneider Uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 90 448 3815 2