Lesplan drama ISK
Jarenlang werkte ik als dramadocent op de Internationale Schakelklas. Er was geen materiaal, ik heb alles zelf ontwikkeld. Hier kun je mijn volledige lesplan downloaden.
Werkzaam in PO? Kijk dan ook even bij de taaltoetjes.

Kennismaken met nieuwkomers
Dit lesplan schreef ik om de leerlingen van een VMBO klas kennis te laten maken met hun schoolgenoten van de ISK. Veel verschillende opdrachten om te gebruiken in bijvoorbeeld een mentorles.

Makkelijk praten over moeilijke dingen
Tijdens deze periode gaf ik ook les in een vak dat ik zelf mocht vormgeven. Ik noem het ‘Makkelijk praten over moeilijke dingen’. Ik verzamelde hiervoor allerlei filmpjes, werkbladen, stellingen, werkvormen om over maatschappelijke onderwerpen het gesprek aan te gaan (zoals liefde, geweld, nieuw in Nederland). Respect voor elkaars mening, wennen aan Nederlandse normen en waarden en de veiligheid om met elkaar een open gesprek aan te gaan zijn hiervoor belangrijke voorwaarden. Hier kun je mijn volledige lesplan downloaden. Voor Lowan gaf ik een workshop, deze opdrachten kun je ook downloaden.

Ik hou meer van jou, dan van de rijstepap van mijn oma
Het boek “Ik hou meer van jou, dan van de rijstepap van mijn oma” is een uitgebreide werkwijze van Theatergroep Cactus. 228 pagina’s full color inclusief dvd. Een boek boordevol ervaringen, spelopdrachten en teksten. Het boek is niet meer te koop, maar ik kan je een gratis download mailen. Interesse? Mail naar: carolijncarolijn@hotmail.com.

Algemene lesopzetten
Voor meer algemene dramalessen in PO en VO ontwikkelde ik ook verschillende lessen. Deze kun je hieronder downloaden.

6 tot 9 jaar

9 tot 12 jaar

12 tot 18 jaar